Högberga Gård

Högberga Gårds vision är att hela tiden överraska sina gäster på nytt, och att hela tiden utvecklas med nya spännande projekt. Nu har man öppnat upp för Högberga Havsspa med en spakälla som är insprängd i berget och som ger den mest fantastiska utsikt över Stockholms skärgård. Källan rymmer 8000 liter källvatten och ger plats till 16 personer. Spakällan ligger i anslutning till relaxavdelningen, där det finns bar, jacuzzi, kallbad och vedeldad bastu. Högberga Gård är en produkt av vår moderna tid, där den omkringliggande miljön bjuds in och ska ge den maximala och mest autentiska upplevelsen.

En unik upplevelse på Högberga Havsspa

Högberga Gård spränger gränser och berg – öppnar nytt Havsspa. Högberga Gård försöker hela tiden överraska med något nytt och spännande för sina besökare. Nu räcker inte längre Högbergs Gårds historik, autentiska konstsamling och egna vinfabrik, utan nu tar de steget ännu längre och spränger berg för att ge sina lidingö gäster ett spa med den bästa utsikten. Nu bjuds hela Stockholms skärgård in i ett toppmodernt spa, och det kan avnjutas vinterdagar som ljumna sommarkvällar. Man får väl säga att Högberga Gård följer med i tiden, där naturen blir en del av upplevelsen. Men frågan är hur mycket vi ska tillåtas att göra om i naturen för upplevelseindustrin?

Högberga Havsspa, en produkt av tiden.

Kan vi inte låta naturen och miljön vara som den är. Varför skall den hela tiden anpassas eller göras om för att ge människan den maximala upplevelse? Det är klart att alla människor väljer ett spa med den bästa utsikten. Men måste man spränga berg för att skapa den utsikten? Det är som att man i vissa länder bygger hotell i träd, för att människorna ska komma närmare naturen. Men om alla nu gör det, vad händer då med naturen, och djuren? Och vad blir nästa steg, när man har sett och upplevt allt? Vill man då återgå till en normal strandupplevelse med fötterna i strandkanten?