Skepparholmen i Nacka

Bara tjugo minuter från Stockholm City väntar lugnet. Lugnet vid havet. Nära men ändå som en helt annan värld.

Skepparholmens historia går tillbaka till 1288 då kung Magnus Ladulås skänkte området till Franciskanermunkarna, Gråbröderna, som här avverkade träd för att kunna bygga det som idag är Riddarholmskyrkan. På 1700-talet kan vi på kartor se att Torpe Hållmen låg här men 1869 köptes området av träpatron Francke som lät bygga fyra villor på platsen; en för sig själv och resterande för sina barn. 1964 byggde Sparbanksföreningen en utbildningsanstalt på platsen och från 1990-talet har det varit mötesanläggning. År 2000 byggdes spaavdelningen ut och Skepparholmen blev än mer tillgänglig för privatpersoner som lockas till detta avkopplande och moderna spa.

Skepparholmens inomhusmiljö är avkopplande och kreativ med en tydlig skandinavisk interiör samtidigt som naturen är ständigt närvarande.

Miljö- och covidsäkerhetstänk

Skepparholmen arbetar hårt för miljön och har ett äkta hållbarhetstänk. Anläggningen är naturligtvis Svanenmärkt men man arbetar också efter andra krav och riktlinjer och, bland annat, är restaurangen KRAV-certifierad. Engagemanget syns även i de tre ledorden Härligt, Hållbart, Omtänksamt. Skepparholmen har också blivit certifierade enligt Safehotels CovidClean™, vilket säkerställer att de åtagit åtgärder för att minska, och hindra, smittspridningen av covid-19.

Havet är ständigt närvarande

Nästan alla logirum har havsutsikt och det gäller även restaurangen och spaanläggningen. Många aktiviteter är förlagda i utomhusmiljö, det finns stora öppna ytor att njuta på och det är lätt att komma hit med båt. Beläget i naturen är det enkelt för såväl konferens- som privatgäster att få en stunds avkoppling genom en joggingtur eller promenad.

Spa & restaurang

Spaanläggningen är inspirerad av naturen och årets olika skiftningar. Här finns en utomhuspool, inomhuspool och gym. Bastuavdelningen bjuder på flera olika bastur och upplevelseduschar.

Köket är KRAV-certifierat och satsar på närproducerat och hållbart. 2021 öppnar en privat matsal med 16 matplatser där gästerna får njuta av vällagad mat och noga utvalda drycker samtidigt som samtal med kocken kan ge välbehövliga matlagningstricks att ta med hem.