Havsnära konferens på Västkusten

Det finns mängder av fina konferensanläggningar längs hela västkusten. Tröttnar man på havet är Göteborg alltid nära – en perfekt kombination av natur och stadspuls!

Arbeta vid havet

Alla konferensanläggningar behöver bra personal men då beläggningen ser olika ut under året och under de olika säsongerna, arbetar många anläggningar med konsulter och/eller tillfällig personal. Detta eftersom extra behov finns och att man då vill anlita ett bra och gärna också lokalt bemanningsföretag. Att anlita bemanningsföretag i Göteborg är ett smidigt sätt att utöka personalstyrkan, både på längre och kortare sikt. Behöver man hjälp med en fast rekrytering sparar man mycket tid på att anlita bemanningsföretaget istället för att hantera hela rekryteringsprocessen på egen hand.

Anläggningar vid havet

Det finns som sagt många fina konferensanläggningar på Västkusten men oavsett om man beger sig en bit bort från Göteborg eller väljer att vara kvar i stan är havet alltid nära.

Marstrand

Marstrand är för många synonymt med segling och väl här blir man inte besviken. På ön finns flera konferensanläggningar, bland annat Marstrands Havshotell med 144 rum, restaurang, spa och sport. Ta båten direkt från stan eller åk bil så långt vägen leder och hoppa på den lilla färjan där havet tar vid.

Marstrand bjuder in till saltstänkta bad, fin natur, härlig skärgårdsbebyggelse och en spännande historia. Historien finns på hela ön men framför allt i Carlstens Fästning vilken funnits på ön sedan mitten av 1600-talet. Ta en paus i konferensen och bege er ut på upptäcktsfärd!

Långedrag

Det är inte alla konferenser som kräver övernattning och då passar Långedrags Värdshus utmärkt. Det är nära stan, man kan komma hit såväl land- som sjövägen och väl på plats infinner sig ett lugn hos alla deltagare. Utsikten över havet hänför alla besökare och så gör även restaurangen som tack vare det havsnära läget, och närheten till fiskauktionen, fokuserar på goda fiskrätter (även om här också serveras annat). På Långedrags Värdshus hålls inte bara konferenser utan anläggningen är också mycket populär för bröllop och andra typer av fester.

Orust & Mollösund

Lite längre från Göteborg, runt 1,5 timme, finner du Orust och det pittoreska kustsamhället Mollösund. Här doftar det hav, tång och fisk och under en promenad infinner sig såväl lugnet som känslan av att vara mitt i skärgården vid det yttersta havsbandet. Ett besök i Mollösund behöver inte vara mer aktivt än en promenad men om konferensgänget är adrenalinstint finns här mängder av aktiviteter att välja på; kanske hummersafari, en regatta eller en RIB-båtstur kan tillfredsställa de mest aktivitetstörstande? Hit kommer du land- eller sjövägen och checkar in Havslogiet med fina möteslokaler, skärgårdsinspirerad miljö och havsnära mat.