Konferens- och spaanläggningar i Sverige

Spa- och avslappningsanläggningar har blivit alltmer populärt i Sverige, kanske beroende på den stress som många idag upplever i arbete och vardag. Många klassiska spaanläggningar befinner sig i utkanten av städer, gärna nära vatten och natur. Detta koncept är mycket uppskattat, men idag finns det också de som utvecklar spakonceptet. Alla har kanske inte tid att färdas längre sträckor och då finns möjligheten med spa mitt i staden. Denna idé har Dayspa i Stockholm utvecklat. Tanken med ett sådant spa är att människor kan slinka in där direkt efter jobbet eller till och med på lunchen. Perfekt för dig som har ont om tid!

 

Varför anordna konferens på ett spa?
Det vanligaste alternativet idag är dock att besöka spa under en helg eller över en hel dag, vare sig du gör det som privatperson eller med ditt företag. Varför, undrar kanske vissa, ska man arbeta på ett spa eller avslappningsanläggning, hur går det ihop? Avslappning och arbete går hand i hand. Utan vila och återhämtning arbetar de flesta sämre, och mår dessutom sämre på köpet. Spa- och avslappningsanläggningar är den perfekta platsen för återhämtning som samtidigt kan ge inspiration och en lugn arbetsmiljö. Företaget kommer dessutom garanterat bli populärt bland sina medarbetare. Konferenser i avslappnad miljö behöver dock inte enbart innebära spa. Låt dig inspireras av andra alternativ såsom herrgårdar och hotell passande för konferenser.

Woman receiving massage at coast

 

För dig som arbetar hemifrån
Är du frilansarbetare eller av annan anledning arbetar hemifrån ofta? Eller också kanske inte din arbetsplats har tid och ekonomisk möjlighet att erbjuda besök till spa- och avslappningsanläggningar? Fixa i så fall din egen avslappning i hemmet! Arbeta i några timmar och ta därefter en välförtjänt paus med bad, musik och behandlingar. I den bästa av världar har du ett bubbelbadkar eller massagebadkar hemma (eller känner att det är värt att investera i ett), men ett vanligt badkar fungerar också bra. Har du inte det heller kan en lång dusch vara ett alternativ, så länge du gör det utan stress. Sätt gärna på lugn musik i bakgrunden, tona ned belysningen och tänd ljus omkring dig. Använd dina favoritprodukter till hår och kropp och massera gärna med en mjuk svamp. Efter detta kan du ta fram en ansiktsmask eller annan ansiktsrengöring samt smörja in hela kroppen. Sätt på dig en morgonrock och tofflor och slå dig sedan ned i soffan med frukt och te. Kanske kan du läsa en bok eller bara vila en stund? Efter det har du förhoppningsvis samlat nya krafter till kommande arbete och aktiviteter!