Inreda en konferensanläggning

När det gäller konferensanläggningar är oftast både läge och inredning väl genomtänkt. Inte sällan placeras anläggningarna vid havet eftersom det ger tillfälle till rekreation men också avslappning. Att inreda en konferensanläggning är dock inte fullt så enkelt som man tror. Inredningen ska både passa den aktuella anläggningen, målgruppen och ekonomin i företaget.

Bra ljuskällor

En av de kanske viktigaste sakerna att se över är ljuskällorna på anläggningen. Det är viktigt att ha bra taklampor som ger ett bekvämt ljus både i gångar och i de lokaler där man håller konferenserna. Det krävs att man kan läsa, använda teknisk utrustning med mera utan att man får ont i ögonen.

Inredning i konferenslokaler

Inne i konferenslokalen kan gästerna bli sittande relativt länge. Det gäller då att man ser till att stolar och andra sittmöbler är sköna. Det är också bra om det finns bord och andra välanpassade arbetsytor i lokalerna. Det kan vara bra att ha bord och stolar även i korridorer eftersom gästerna kan behöva förbereda eventuella presentationer, skriva anteckningar med mera mellan konferenserna. Några små rum där man kan sitta i lugn och ro kan också vara uppskattat.

Man måste också fundera över hur pass tekniskt avancerade konferenslokalerna ska vara. Ska det finnas hörslinga, projektor, datorer och annat? Räcker det med en tavla man kan skriva på? Om det finns flera konferenslokaler kanske man inte har råd eller möjlighet att göra alla lokaler tekniskt moderna med en gång.

Boende på anläggningen

Om anläggningen är stor kan det också vara bra att kunna erbjuda boende till konferensgäster. Då är det större chans att man också kan få gäster som kommer även långväga ifrån. Även när det gäller boendet bör man dock tänka efter lite kring hur man inreder. Gästerna kommer antagligen inte att trivas speciellt bra om det inte finns sköna sängar, möjlighet att duscha med mera.

Möblemang och annat utomhus

Under sommaren kan det dessutom vara uppskattat om både konferensgäster och övernattande sådana kan sitta ute och inta måltider som till exempel frukost, lunch eller bara ta det lugnt. Det är bra att ha lite sköna utemöbler som samtidigt är lätta att ställa undan om så krävs. När det gäller matgäster kan det också vara bra att ha parasoll som skyddar mot solen, filtar för lite kyligare dagar och liknande. Då kan gästerna känna sig riktigt välkomna.

Inspiration från omgivningen

När det gäller inredning kan det vara bra att hämta inspiration från omgivningen. När konferensanläggningen ligger vid havet kan man passa på att inspireras av vågorna och undervattenslivet. Varför inte måla väggarna i havets lugnande färger? Tavlor med båtmotiv eller vackra fiskar kan pryda väggarna. Även konferenssalarna kan få namn med inspiration från havets värld. Att inreda med årstidernas växlingar kan också tillföra såväl lugn som harmoni.