Konferens och möten på anläggning eller kontoret?

Det finns för- och nackdelar med att anordna konferenser såväl på anläggningar en bit från staden som på kontoret eller annan plats mitt i centrum. Inget av alternativen behöver vara sämre än det andra och det allra bästa vore att växla mellan alternativen. Se kontorsmiljön som en standard möteslokal och planera in större konferenser och/eller möten på andra anläggningar. Nedan kommer lite tips kring konferenser på både anläggningar såväl som på kontoret.

 

Konferens på anläggning
Fördelarna med att planera in en konferens eller möte på en anläggning, till exempel utanför staden, är att det blir ett härligt miljöombyte och en rolig upplevelse för deltagarna. Dessutom är avslappnings- och återhämtningsmöjligheterna större. Innan ni bokar in en sådan är det dock viktigt att dels tänka på er ekonomi och dels fundera på tiden. Är tiden för ett projekt knapp kanske det inte är läge att boka in en resa till en anläggning. Planera hellre in det för kommande konferenser. Berätta det för medarbetarna så att de har något att se fram emot. Alla företag som har möjlighet att anordna möten och konferenser på spa- och avslappningsanläggningar bör göra det någon gång. Se det som en investering i företaget och ett sätt att bygga upp och förbättra gruppstämningen på!

Fresh Mixed Fruit

 

Konferens på kontoret
Alla möten och konferenser behöver givetvis inte anordnas i exklusiva eller annorlunda miljöer. Vissa företag kräver många möten och konferenser och har därför inte tid och möjlighet att alltid bege sig iväg någonstans. Att anordna dessa på kontoret eller en annan ”vanligare” arbetsmiljö fungerar också bra. För möten och konferenser som håller på under en längre tid finns dock vissa tips. Kom ihåg att exempelvis koncentrationsnivån inte håller hur länge som helst. Långa och korta pauser och ny energi behövs alltid. Ge möjlighet för deltagare att gå ut en sväng, sträcka på benen och samtala med varandra om annat än jobb. Se också alltid till att erbjuda dryck (vatten, te och kaffe är alltid uppskattat) och gärna något tilltugg. Det kan vara alltifrån smörgåsar till kakor och frukt, beroende på hur länge ni ska hålla på. Vare sig ni väljer att anordna mötet på anläggning eller kontoret är övningar som stärker gruppdynamiken något som gör mötet effektivare och roligare för dig och resten av deltagarna. Lycka till!