Yasuragi Hasseludden

För den som vill anordna en konferens eller ett möte i en avslappnande miljö med närhet till vatten och en internationell, exotisk touch finns det bara ett alternativ i Stockholm, nämligen Yasuragi på Hasseludden. Yasuragi är bad, spa, hotell och konferenscentrum i ett, och allt har ett japanskt tema. Här kan man bada på traditionellt japanskt vis, bo i traditionella japanska rum på Ryokan-vis och äta och dricka traditionell japansk mat och dryck.Hasseludden_01

Lokalerna där Yasuragi idag håller till har sitt ursprung i början av 1970-talet, då LO lät bygga en konferensgård på platsen efter att de köpt marken i Hasseludden för just det syftet. Redan då fanns dock Japan med i bilden, då konferensgården ritades av den japanska arkitekten Yoji Kasajima, som också ligger bakom Japans ambassad i Stockholm. Förutom själva huvudanläggningen byggde man också personalbostäder på tomten. Det var med andra ord ett omfattande bygge, som stod klart 1972. Kurser och konferenser hölls sedan i Hasseludden i LO:s regi fram till 1992, och efter det stod anläggningen tom i fem år, innan den nuvarande verksamheten flyttade in år 1997. Den kallades på den tiden för Hasseludden Konferens & Yasuragi. Gården och fastigheterna tillhörde dock fortfarande LO, men de beslutade år 2003 att sälja en rad fastigheter och kursanläggningar i deras ägo, för att spara pengar. En av dessa kursanläggningar var gården i Hasseludden, och den köptes av Nordic Choice Hotels.

Sedan dess har verksamheten utökats med 27 nya hotellrum som byggdes till år 2013 och som ritades av arkitektfirman White Arkitekter. Tack vare dessa hotellrum är det numera möjligt att boka en heldag med möten, konferensaktiviteter, avslappning och bad, och sedan övernatta på Yasuragi och få ut det allra mesta av upplevelsen.

Om du är en företagare som funderar på att starta upp en liknande verksamhet, men kanske med ett annat tema än Japan, har du sannolikt mycket arbete framför dig. Då kan det vara skönt att veta att pengarna från dina fakturor kommer in snabbt (så att de kan investeras i det nya företaget) och att du inte behöver lägga lika mycket tid på pappersarbete. Detta kan du uppnå genom att låta Fakturino hjälpa dig med factoring.