Konferensanläggningar vid havet

För den som söker konferenslokaler vid havet men ändå nära Stockholm är anrika Waxholms hotell ett perfekt val. Över 100 års gästfri historia sitter i väggarna på den vackra byggnaden i Waxholms hamn, precis vid havet.

Ta sig till Waxholms hotell

En stor fördel när man väljer konferenslokal är om det är lätt att ta sig till och från lokalen. Några kollegor kanske har familj som man behöver åka hem till efter mötesdagen, andra kanske blir kvar sent i kundmöten och missar eventuell gemensam transport till konferensen. Till Waxholms hotell tar man sig enkelt med både bil, buss eller det kanske allra härligaste transportslaget – Waxholmsbåt. Båtarna lägger till precis vid hotellet och ljudsignalerna i form av tre tut då båtarna backar ut hörs hela dagen.

Miljö

En vacker miljö är också ett mycket viktigt inslag, oavsett om man sitter på ett kontor eller på konferens. För att hitta både bekväma, ändamålsenliga och vackra lokaler kan man vända sig till helio, både när det gäller vardagskontor eller eventlokaler. Miljön på Waxholms hotell andas klassisk skärgårdsmiljö med mycket trä, vanliga nycklar istället för kort till hotellrummen och sist men inte minst en otrolig matsal med panoramautsikt över vattnet eftersom restaurangen ligger i ett hörn av hotellet.

Konferenslokaler och hotell

Även om hotellet har en genuin historia med anrik inredning så är de 6 konferensrummen smakfullt nyrenoverade med plats för upp till 60 personer i det största rummet. Vill man arrangera en konferens med övernattning finns 42 hotellrum med totalt 64 bäddar att tillgå. Många av rummen har balkonger ut mot vattnet med strålande utsikt över hamnen och havet.

Äta och umgås

Waxholms hotell har flera olika restauranger att välja på. I den stora matsalen finns plats för 150 sittande gäster. Här serveras husmanskost med skärgårdens smaker i fokus, mest känd är kanske Waxholmsströmmingen med potatismos och lingon.

I mysiga Augustas bar serveras Afternoon Tea på helgerna. Vill man njuta av hamnlivet finns Lilla Strand med totalt nästan 180 sittplatser fördelade mellan utomhus och inomhus. Till denna bar kommer även lokalbor för att njuta av fisk eller en god hamburgare. Vegetariska alternativ finns på flera av restaurangerna.

I Waxholm är det härligt att ta en promenad längs vattnet, utforska det gamla kastellet som ligger en kort linfärjetur bort från hotellet, eller varför inte ta ett dopp vid strandbadet som ligger några minuter från hotellet.

Här kopplar ni av på konferensen, njuter av frisk luft och solglitter och god mat. Redan resan ut till Waxholm erbjuder ett lugn, antingen i form av kluckande vågor på båten eller böljande gröna landskap med havsutsikt från buss- eller bilfönstret. En konferens vid havet i Waxholm har något för alla och det är lätt att förälska sig i skärgårdsmiljön och den härliga maten.