Sandhamn Seglarhotell – Hotell och Konferens


Sandhamn är ett samhälle som ligger på norra sidan av Sandön i Värmdö kommun i Stockholms skärgård. Till Sandhamn kommer man med båt som trafikeras av bland annat Waxholmsbolaget från Stockholm, Vaxholm och Stavsnäs.
Sandhamns läge utmed havet har gjort samhället till ett populärt resmål och vistelseort, speciellt på sommaren.

Ett av de populäraste ställena på Sandhamn är Sandhamn Seglarhotell, ett hotell både för privata besök och för konferenser. På helgerna är klientelen ofta kärlekspar som bokat romantiska weekend-paket, eller vänner som bokat tränings- eller seglarweekend. På veckorna hittar man både övernattande och dagsbesökande konferensgäster från alla sorters företag, kommuner, myndigheter etcetera.

Sandhamn Seglarhotell är ett fyrstjärnigt hotell med totalt 215 sängplatser. Här finns 79 dubbelrum och tre sviter som ligger i själva hotellbyggnaden. Vid utomhuspoolen och vid hamnen finns ytterligare nio lägenheter samt Havsvillan – ett exklusivt boende när du vill något riktigt speciellt! Priserna är relativt höga och för att ha råd att spendera en natt eller två i Havsvillan bör du ha en rejäl inkomst eller haft turen att vinna på megalotto.com.

Väljer ni att ha er konferens på Sandhamn Seglarhotell kan ni räkna med en inspirerande omgivning med vacker miljö och ni kan påbörja er konferens redan på båten in till Sandhamn! Ni fortsätter sedan er konferens i deras konferenslokaler som finns i både stor och liten skala, varvat med mat och fika såklart. Behöver ni pauser så finns det fina små stigar för att ta promenader med frisk luft. Ni kan avsluta konferensen med ett val av olika aktiviteter, till exempel segling eller sälsafari.

Sandhamn Seglarhotell är Värmdöskärgårdens största arbetsgivare och har många anställda året runt, tyvärr kostar det hotellet väldigt mycket och hotas med konkurs. Enligt ägarna så beror detta på att privatgästerna kostar hotellet mer än vad det lönar sig och därför är en av lösningarna för att undvika konkurs att enbart ha öppet för konferensgäster året om och enbart ta emot privatgäster under högsäsong, det vill säga på sommaren.