Säröhus

Säröhus ligger på halvön Särö i Kungsbacka kommun, en halvtimme från centrala Göteborg med bil. Verksamheten på Säröhus började i mitten av 1970-talet, då en man vid namn Torgny Berntsson köpte det lilla hotell som låg vid kusten på halvön. Han är fortfarande hotellets ägare idag, men sedan 1970-talet har verksamheten utökat betydligt från den småskaliga verksamhet som Berntsson började med. Idag finns förutom hotellverksamhet också möjlighet till spaupplevelser och träning på anläggningen, liksom till konferenser och evenemang.

När det gäller konferenserna utmärker sig Säröhus enligt dem själva genom en personlig atmosfär, och genom den lugna och harmoniska miljö man vistas i, till skillnad från alla hotell inne i Kungsbacka eller Göteborg. På Särö finns nämligen flera naturreservat, vilket gör att man inte bara har nära till havet, utan även till omkringliggande, ostörd natur. På själva anläggningen finns 15 konferenslokaler, varav de flesta har havsutsikt och tillgång till en balkong eller till trädgården. Det största konferensrummet, aulan, har plats för 145 personer, men det finns också små rum för exempelvis enskilda grupparbeten eller mindre konferenser.Järkholmen_01

Något annat som är viktigt på konferenser är att medarbetarna ges tillfälle att slappna av efter dagens slut, och lära känna varandra med en rolig aktivitet. På Säröhus erbjuds konferensdeltagarna aktiviteter som femkamp, poängpromenader i naturen, tillgång till ett utegym och tillfälle att besöka relaxavdelningen. För en extra kostnad kan man också boka aktiviteter som måleriworkshops, föreläsningar, vinprovning, segling och olika teambuildingaktiviteter. Skulle man mot förmodan inte tycka att dessa aktiviteter är tillräckligt stimulerande, ligger Säröhus på behändigt avstånd från både Särö Golf Club och Kungsbacka Golfklubb, med tillhörande golfbanor. Om man vill göra det enkelt för sig kan man boka ett konferenspaket där mat och dryck liksom alla andra former av service man kommer att behöva ingår i priset, så att man inte behöver tänka på det under själva vistelsen.

Om du skulle bli betagen av omgivningarna på Särö efter en vistelse på Säröhus, och vilja flytta dit permanent, finns det ett flertal villor i den äldre delen av tätorten på halvön. Om du behöver hjälp med flytten hittar du enkelt en flyttfirma i Göteborg på Rentandmove.se.